نوشته شده توسط : devojke

' فرهاد رهبر' روز سه شنبه در مراسم گشایش پژوهشگاه دانشگاه تهران در جمع خبرنگاران افزود: امروز تولید علم در ایران رشد شتابانی گرفته به گونه ای كه متوسط نرخ رشد تولید علم در ایران 11 برابر نرخ رشد تولید علم دنیا است.

وی اظهارداشت: ما در زمینه تولید علم و چاپ مقالات در مجلات بین المللی از دنیا پیشی گرفتیم اما یك ضعف جدی وجود دارد بدین معنا كه باید علم نافع تولید كرد و این علم باید در خدمت مردم و رفع نیازهای جامعه باشد. از این رو مقالاتی كه توسط دانشمندان و محققان تولید می شود باید به محصول تبدیل شود و در خدمت رفع نیاز جامعه باشد.

رهبر ادامه داد: دانشگاه تهران برای رفع این نقیصه تصمیم گرفت پژوهش های خود را هدایت كند و آنها را به سمت پژوهش های كاربردی سوق دهد. با این هدف پژوهشگاه دانشگاه تهران شكل گرفت .

وی خاطرنشان كرد : این پژوهشگاه دارای پژوهشكده های متعددی خواهد بود. خوشبختانه در حال حاضر موتور محركه این هدف روشن شده و امیدوارم در سال آینده محصولات متعددی از پژوهشكده های پژوهشگاه دانشگاه تهران ارایه شود .

رییس دانشگاه تهران افزود: این پژوهشگاه در آینده به یك مجتمع پژوهشی بسیار بزرگ تبدیل می شود و مانند دانشگاه ها ، عضو هیات علمی جذب می كند و این اعضا می توانند علوم تولید شده را به سمت رفع نیازهای كشور هدایت كنند.

به گفته وی در حال حاضر تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه تهران باید گسترش یابد و در این زمینه تاسیس آزمایشگاه مركزی دانشگاه تهران دردستور كار قرار گرفته است . این آزمایشگاه مركزی برای ارایه خدمات به محققان ایجاد می شود .

به گفته وی در حال حاضر سامانه ای با عنوان سامانه 'عرضه و تقاضای پژوهش ' در دانشگاه تهران طراحی شده است .از این رو متقاضیان و محققان می توانند نیازهای خود را دراین سامانه ارایه كنند. پس از آن گروه های مختلف با هدف تولید علم نافع و رفع نیازهای ارایه شده ، تشكیل می شود. تشكیل این گروه ها در تبدیل علم به فناوری بسیار مهم است .

علمی **9014** 1581



:: برچسب‌ها: چشم انداز ,
:: بازدید از این مطلب : 169
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : devojke

بیست و سومین سالگرد خروج آخرین سرباز شوروی سابق از افغانستان در ۲۶ دلو/بهمن ۱۳۶۷، از مهمترین مسائل مورد بحث روزنامه های چاپ امروز کابل است.

ارتش شوروی سابق در ۶ جدی/دی سال ۱۳۵۸ وارد افغانستان شد و پس از نه سال جنگ در این کشور، بر اساس توفقات ژنو در سال ۱۳۶۷ از افغانستان خارج شد.

روزنامه وحدت در سرمقاله خود با عنوان "تفاوتها و شباهتهای خروج دیروز و خروج امروز" نوشته که دانستن این شباهتها و تفاوتها به فهم منطق سیاسی و کاکردهای متفاوت نخبگان فکری و سیاسی افغانستان در دو برهه از تاریخ این کشور کمک می‌کند.

این روزنامه افزوده که حضور نظامی شوروی سابق "تهاجمی ظالمانه و خصمانه" بود برای "اشغال دایمی افغانستان"، اما حضور کنونی نیروهای خارجی در این کشور بر اساس مجوز شورای امنیت سازمان ملل صورت گرفته و هدف آن هم اشغال افغانستان نیست، بلکه نجات این کشور از شر تروریسم است.

نویسنده وحدت معتقد است که در دهه هشتاد میلادی جنگ علیه نیروهای شوروی سابق برای مردم مقدس و آزادیخواهانه بود، اما امروز "اکثر مردم افغانستان" نه تنها با حضور نیروهای خارجی موافق هستند، بلکه خروج آنها را مایه نگرانی خود می‌دانند.

روزنامه در مورد شباهت این دو خروج، وضعیت امنیتی افغانستان را بررسی کرده و نوشته که چشم انداز آینده امنیتی کشور به همان میزان "تیره" است که در دلو/بهمن سال ۱۳۶۷ بود. به نظر نویسنده وحدت، مسئول "ناکامی" امروز در این زمینه "حکومت" افغانستان است که نتوانسته از فرصتها استفاده کند.

ویسا ۲۶ دلو را یادگاری از "غیرت" مردم افغانستان دانسته و نوشته که در این تاریخ با شکست یک امپراتوری، "حماسه" مردم افغانستان کامل شد. این روزنامه افزوده نیروهای شوروی سابق با غرور و بر خلاف اصول جهانی وارد افغانستان شده بود اما در ۲۶ دلو با "سرافگندگی و شرمندگی" این کشور را ترک کرد.

به نظر این روزنامه شباهتهایی میان وضعیت افغانستان در وقت خروج نیروهای شوروی سابق و وضعیت کنونی این کشور وجود دارد. نویسنده افزوده که در آن وقت هم شماری از افراد و گروهها در پی تحکیم قدرت خود بودند و حالا هم کسانی هستند که در پی معامله با "نیروهای استکباری" بر سر زندگی مردم هستند.

سرمقاله نویس ویسا اما توضیح بیشتری در این مورد ارائه نکرده است.

روزنامه هشت صبح در سرمقاله خود با اشاره به تایید مرگ ملا عبیدالله، معاون ملا عمر رهبر گروه طالبان و وزیر دفاع پیشین این گروه، نوشته که "با همه ارادت و اخلاصی که طالبان نسبت به پاکستان داشته، حالا دیگر پاکستان نیز جای امنی برای برای طالبان نیست".

گروه طالبان روز دوشنبه، ۲۴ دلو تایید کرد که ملا عبیدالله در سال ۲۰۱۰ در زندانی در شهر کراچی پاکستان درگذشته است. یک سخنگوی طالبان گفته که هر چند به خانواده ملا عبیدالله گفته شده که او در اثر بیماری قلبی درگذشته، اما هنوز مشخص نیست که دلیل مرگ او همین بیماری بوده یا شکنجه در زندان.

هشت صبح افزوده که اعلام خبر مرگ معاون ملا عمر در زندانی در پاکستان نشان داد که این کشور علی‌رغم حمایتش از گروه طالبان، از این گروه "استفاده ابزاری" می‌کند و هیچ‌گونه تعهدی برای حمایت واقعی از رهبران آن ندارد.

نویسنده تاکید کرده که به زندان افکندن یا تحویل دادن رهبران طالبان به آمریکایی‌ها، از همان اول باید این آگاهی را در میان ستیزه‌جویان این گروه ایجاد می‌کرد که پاکستان دوست واقعی آنها نیست و نباید با "اتکا به پاکستان" در داخل افغانستان دست به جنگ بزنند.

هشت صبح اما در ادامه افزوده است: "طالبان، که با چشم‌های بسته از پاکستان اطاعت می‌کنند، بارها دیدند که پاکستان چقدر با این گروه بازی‌های کودکانه را انجام می‌دهد و هنوز این گروه نمی‌داند که نتیجه‌ی این بازی، همیشه به‌نفع پاکستان بوده است."

محمد اکرام اندیشمند در مقاله‌ای در ماندگار نوشته که حذف مسائل مربوط به جنگ در چهل سال اخیر از کتاب تاریخ در مدارس افغانستان، "چشم‌پوشی عامدانه از دخالت پاکستان" در امور افغانستان و هیچ‌انگاشتن مقاومت مردم در برابر این دخالت است.

نویسنده افزوده که پاکستان در دهه نود میلادی به صورت "مستقیم و گسترده" در جنگهای داخلی افغانستان نقش داشت و در کنار آن گروه القاعده هم نقش و سهمی داشت.

مقاله‌نویس ماندگار در ادامه حذف این بخش از تاریخ افغانستان از کتابهای مدارس را "اقدامی ناموجه و بازی ناشیانه با تاریخ" دانسته و آن را به شخص فاروق وردک، وزیر معارف (آموزش و پرورش) نسبت داده و پرسیده که آیا می‌توان وحدت ملی را با "بیان دروغ" در ذهنیت نسل جدید پایه گذاشت.

اندیشمند ضمن تاکید بر این که وحدت ملی کالای قابل خرید و وارداتی نیست، نوشته که وحدت ملی برخلاف تصور وزارت معارف، با بیان درست رویدادها محقق می‌‌شود و نه چشم‌پوشی از واقعیتهای تاریخی. نویسنده معتقد است که اقدام اخیر به اعتبار تاریخ رسمی کشور آسیب می‌رساند.

روزنامه آرمان ملی نهادهای دولتی و از جمله وزارت معارف، تحصیلات عالی و اطلاعات و فرهنگ را به شدت مورد انتقاد قرار داده که از چاپ کتابهای مربوط به این نهادها در چاپخانه دولتی آزادی خودداری می‌کنند و این کتابها را در خارج از کشور چاپ می‌کنند.

روزنامه افزوده که در گذشته همه کتابهای درسی نهادهای آموزشی در این چاپخانه چاپ می‌شد که هم کیفیت خود داشت و هم درآمد آن به حساب خود دولت واریز می‌شد، اما حالا سود شماری از مقامها و شخصیت‌های برجسته مطرح است که این کتابها در خارج از کشور چاپ می‌شود.

آرمان ملی تاکید کرده که دولت باید یک سازمان انتشاراتی بزرگ داشته باشد تا دیگر نیازی به چاپ کتابهای مدارس و نهادهای دولتی در خارج از کشور نباشد. به نظر روزنامه، وزارتخانه‌های معارف و تحصیلات عالی باید تا حال باید خود صاحب چاپخانه می‌بودند تا کتابهای خود را در آنها چاپ می‌کردند.

روزنامه محور در گزارش صفحه نخست خود تقدیر شهرداری کابل و رئیس جمهور افغانستان از یک راننده شهرداری کابل را بررسی کرده و نوشته که این راننده، که آدم خان نام دارد، قهرمان اصلی مردم افغانستان است.

اخیرا شهرداری کابل در مراسمی رسمی در روز بازنشستگی آدم خان او را به دلیل خدمت ۴۸ ساله‌اش در شهرداری کابل مورد تقدیر قرار داد و خودروی را که با آن در این مدت در بخش تنظیف شهرداری کار می‌کرد، او اهدا کرد.

محور با تاکید بر این که باید معیار تقدیر از کارمندان دولت باید شایستگی و کارکردهای آنها باشد، نوشته که این مهم نیست که هدیه‌ای که به آدم خان داده شد، چقدر ارزش دارد، بلکه مهم این است که فرهنگ احترام به "قهرمانان واقعی" مردم توسعه یابد.



:: برچسب‌ها: فلوریدا , نیویورک , تابستان ,
:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : devojke

به گزارش ایرنا،این روزنامه روز سه شنبه نوشت:'قیام فهد' دستیار دوم مربی تیم فوتبال قطر دیدار دوستانه تیم ایران با اردن كه روز 23 ماه جاری میلادی ( چهارم اسفندماه ) در امارات برگزار می شود را زیر نظر خواهد گرفت.

این روزنامه قطری همچنین از سفر تیم قطر به تهران در روز 27 فوریه ( هشتم اسفند) با یك فروند هواپیمای اختصاصی ( چارتر ) خبر داد.

الرایه همچنین از غیبت 'بلال محمد' كاپیتان و مدافع تیم قطر به دلیل پارگی رباط صلیبی خبر داد و نوشت:این بازیكن كه در جریان دیدار تیم های الغرافه و لخویا آسیب دید، در دیدار با تیم ایران حضور ندارد.

روزنامه یاد شده با اشاره به اینكه سرمربی تیم فوتبال قطر تاكنون انتخاب نشده است از 'فوساتی' سرمربی تیم السد به عنوان یكی از جدی ترین گزینه های هدایت تیم فوتبال این كشور نامبرد.

براساس این گزارش ، تیم فوتبال كشورمان در گروه پنجم مسابقات انتخابی جام جهانی 2014 برزیل با 11 امتیاز در صدر قرار دارد و تیم های قطر و بحرین به ترتیب با 9 و 6 امتیاز در رده های دوم و سوم قرار دارند و تیم اندونزی بدون امتیاز چهارم است.

7132**1440



:: برچسب‌ها: آب , هندوستان , اسکاتلند ,
:: بازدید از این مطلب : 122
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : devojke

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، 'كامران باقری لنكرانی' روز سه شنبه در دومین نشست خبری جبهه پایداری انقلاب اسلامی افزود: تعهد به اسلام و انقلاب اسلامی، وفاداری به مردم، كارآمدی برای مجلس، عدم عضویت در جبهه پایداری و جوانگرایی از شاخص های انتخاب كاندیداها در لیست جبهه پایداری انقلاب اسلامی عنوان كرد.

وی با اشاره به حضور پرشور و پررنگ مردم در راهپیمایی 22 بهمن ادامه داد: مردمی كه 22 بهمن را رقم زدند 12 اسفندماه نیز به زیبایی صحنه آرایی خواهند كرد و حضور پرشور و پشتوانه مردمی خود را به نمایش خواهند گذاشت.

** انتخابات نهم را یك انتخابات رقابتی تلقی می كنیم

سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با بیان اینكه انتخابات نهم را یك انتخابات رقابتی تلقی می كنیم ولی تاكید داریم این رقابت مراقبت شود كه به منازعات ودعواهای سیاسی كشیده نشود، اظهارداشت: برای رهایی از تنازع سیاسی، نگاه ما به انتخابات نگاه گفتمانی است .

باقری لنكرانی گفت: برای 200 كرسی از 290 كرسی نمایندگی مجلس در سراسر كشور داوطلب معرفی كرده ایم و امیدواریم مردم در میان لیست های داوطلبان بهترین ها را انتخاب كنند.

وی در خصوص اینكه تعدد لیست اصولگرایان موجب زیر سوال رفتن وحدت نخواهد شد، گفت: جبهه پایداری از ابتدا نیز پیش بینی كرده بود كه سازوكار جبهه متحد اصولگرایان توان اینكه تمام افراد را زیر چتر خود بگیرد نخواهد داشت .

سخنگوی جبهه پایداری افزود: ارائه فهرست های متعدد نشان می دهد كه در موضع گیری های سیاسی اقتضایی عمل نكنیم؛ به عنوان مثال افراد به محض اینكه در لیست جبهه متحد قرار نگرفتند لیست جداگانه ارائه دهند.

باقری لنكرانی با اشاره به اینكه جبهه متحد اصولگرایان در تمام كشور فهرست ارائه نكرده است، گفت: در بسیاری از استانها نامزدهای این دو جبهه مشابه هستند و در برخی از استانها نیز متفاوت است.

وی با تاكید بر این كه باید از قبیله گرایی سیاسی خود را نجات دهیم، گفت: این افت مهمی است كه فضای سیاسی واجتماعی كشور را متفاوت كند واینكه در انتخاب خود به صلاحیت افراد نگاه نكنیم و تنها به دسته بندی و گروه بندی نگاه كنیم.

سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی در خصوص برخی تخریب ها علیه این جبهه افزود: فضای انتخابات تمام خواهد شد و باید تلاش كرد تا همه چیز عالم را در این فضا نبینیم چراكه صداقت وشفافیت اصول مهمی است و مردم و نسل جوان در خصوص رسانه ها، شخصیت های سیاسی و گروه ها قضاوت خواهند كرد.

باقری لنكرانی درپاسخ به اینكه اصلی ترین اختلاف میان این جبهه و جبهه متحد اصولگرایان چیست، اظهار داشت: در میان افراد جبهه متحد اصولگرایی، نظرات وسلایق مختلف را مشاهده می كنیم.

باقری لنكرانی اظهارداشت: اگر هر 30 نفر اعضای جبهه متحد اصولگرایی به عنوان مثال در اموراقتصادی نظر یك شكلی داشتند خوشحال می شدیم ولی می بینیم كه متفاوت است و ما تلاش داریم تا هر آنچه به گفتمان امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری نزدیك تر است دنبال كنیم .

وی در پاسخ به این سووال كه سقف شاگردان یك چهره روحانی در لیست جبهه پایداری چقدر است، گفت: هرچند از نظرات بزرگان مشورت هایی برای تنظیم لیست گرفته شده است، ولی فهرست ارائه شده نیاز به توصیه نداشت .

سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی در پاسخ به اینكه اقبال مردمی و رای آوری این جبهه را چگونه ارزیابی می كنید، گفت: در این دوره انتخابات شاهد اتفاقات غیر قابل پیش بینی هستیم و شگفتی هایی نیز خواهیم داشت چراكه روند شكل گیری مجلس نهم نسبت به سایر مجالس ارتقای چشم گیری از لحاظ اجتماعی وسیاسی خواهد داشت .

سیام**1053**2026



:: برچسب‌ها: موزه ,
:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : devojke

به گزارش ایرنا از بیروت، روزنامه های رژیم صهیونیستی در خبرهایی كه امروز سه شنبه منتشر ساختند، هجوم های اخیر به سفارتخانه های این رژیم در هند و گرجستان را بسیار كوچك تر از عظمت فعالیت های حزب الله دانستند.

به نوشته روزنامه صهیونیستی 'یدیعوت احرونوت' فرماندهان و مسئولین امنیتی اسراییل قدرت حزب الله را بیشتر از ارتش های 90 كشور جهان به حساب می آورند.

در همین راستا 'رون بی یشای' كارشناس مسایل نظامی در اسراییل، گفته است،'سید حسن نصر الله' دبیر كل حزب الله لبنان قسم یاد كرده كه انتقام سختی از اسراییلی ها به دلیل ترور 'عماد مغنیه' كه در سال 2008 به شهادت رسید، بگیرد اما این دو هجوم به سفارتخانه های اسراییل بیشتر شبیه به عملیات های مافیایی بوده و حزب الله تنها عملیات های زلزله گونه انجام می دهد.

از دیگر سو 'اودی سیجل' كارشناس سیاسی تلویزیون اسراییل، این دو حادثه را به ایران نسبت داده و گفته است كه این امر به منظور انتقام از ترور دانشمندان هسته ای ایرانی صورت پذیرفته و 'بنیامین نتانیاهو' نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز بلافاصله پس از این انفجارها اعلام داشت كه جنگ ساكت بین ایران و اسراییل دیگر از خاموشی درآمده و پر سر و صدا شده است.

در همین راستا 'رونی دانیل' كارشناس مسایل سیاسی در تلویزیون اسراییل گفت: حزب الله به هیچ وجه اینگونه انفجارهای كوچك را انجام نمی دهد و قدرت و هیبتش ایجاب نمی كند كه دست به چنین كارهای پیش پا افتاده ای بزند؛ چرا كه سخن در خصوص انتقام ترور شخصیتی چون عماد مغنیه است.

به گفته صاحبنظران صهیونستی آنچه كه مشخص بود این است كه سازمان اطلاعاتی و سیاستمداران رژیم صهیونیستی در متهم ساختن ایران و حزب الله و اینكه از جنگنده های نیروی هوایی خواستند كه بر فراز مناطق جنوبی لبنان به پرواز در آیند كمی شتاب كردند.

به گفته سیجل، اسراییل هم اكنون تنها از این ترس دارد كه این دو انفجار تنها به منظور تمرین برای عملیات های بزرگ تری صورت گرفته باشد و پس از آن هدف های بزرگتری از رژیم صهیونیستی در سراسر جهان مورد هجوم قرار گیرند كه به این ترتیب مكانیزم دفاع و هجوم به كلی تغییر خواهد كرد.

لازم به ذكر است كه روز دوشنبه دو انفجار در نزدیكی سفارت خانه ‌های رژیم صهیونیستی در هند و گرجستان روی داد كه بلافاصله پس از آن مسئولین این رژیم جمهوری اسلامی ایران و حزب‌الله را متهم اصلی این انفجارها دانستند، اما ایران بسرعت این اتهام ها را بی‌اساس خواند.

خاور**1030**2047**



:: برچسب‌ها: مربع , دوستان , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : devojke

در این میان موضوع تولید پسماند(زباله) از جمله فجایعی است كه انسان روی تنها زیستگاه خود یعنی 'زمین' به بار می آورد. پسماندهایی كه متاسفانه بخش قابل توجهی از آن به شكل غیر اصولی و بدون رعایت ضوابط و معیارهای زیست محیطی در محیط زیست رها و یا دفع می شود .

پسماندهای بیمارستانی از جمله این پسماندهای ساخته دست بشر است كه در زمان حاضر و به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست هر روز 400 تن پسماند بیمارستانی در كشور تولید می شود .

مدیریت پسماندهای بیمارستانی شاید مهم تر از تولید آن باشد زیرا در صورت اجرا نشدن برنامه های ساماندهی پسماند بیمارستانی باید در آینده شاهد تاثیرات مخرب آن روی سلامت انسان و محیط زیست باشیم .

به گفته كارشناسان بین 75 تا 80 درصد زباله های بیمارستانی را زباله های عادی و 20 تا 25 درصد این زباله ها را زباله های عفونی یا خطرناك و شبه خطرناك تشكیل می دهند. از پسماندهای عادی بیمارستانی می توان به عنوان مثال ته مانده های غذای آشپزخانه، قوطی های كمپوت، اشیائی همچون اشیای تیز و برنده همچون سوزن سرنگ، تیغ های جراحی را پسماند خطرناك بیمارستانی می گویند.

براساس ماده 2 'ضوابط و روش های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشكی و پسماندهای وابسته' ،به تمام پسماندهای عفونی و زیان آور ناشی از بیمارستان ها ، مراكز بهداشتی درمانی، آزمایشگاه های تشخیص طبی و سایر مراكز مشابه كه به دلیل بالا بودن حداقل یكی از خواص خطرناك از قبیل سموم ، بیماری زایی ، قابلیت انفجار یا اشتعال ، خورندگی و مشابه آن به مراقبت ویژه (مدیریت خاص) نیاز دارند پسماندهای پزشكی ویژه گفته می شود .

سوالی كه مطرح است این است كه آیا 25 درصد زباله های عفونی و خطرناك در بیمارستان ها تفكیك می شوند و یا یكجا با زباله های عادی قرار می گیرند تا فرایند حمل آن به خارج از بیمارستان انجام شود؟

آیا در این ارتباط قانونی برای مدیریت پسماند در كشور وجود دارد؟ نقاط كور این قانون در كجا است؟ تكلیف پسماندهای بیمارستانی با چه اقداماتی حل می شود؟ آیا تولید كننده این پسماندها كه بیمارستان ها هستند اطلاعی از مدیریت و اقدامات لازم در رابطه با پسماندهای بیمارستانی دارند یا دچار سردرگمی هستند؟

برای پاسخ به این سووال ها، از چند تن از مسوولان و كارشناسان برای حضور در میزگرد ایرنا در خصوص 'ساماندهی پسماندهای بیمارستانی ' دعوت بعمل آمد.

در این میزگرد دكتر ' كاظم ندافی ' رییس مركز سلامت و محیط كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ، 'محمد علیزاده ' مدیر گروه پسماند آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست، دكتر 'لطف الله ارمنده' رییس بیمارستان پارسیان (بیمارستان خصوصی) و دكتر 'كامیار فیلسوفی' كارشناس پسماند حضورداشتند.

همچنین 'سید محمد فیاض' مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران و باستانی مدیر بیمارستان فیروزگر (وابسته به دانشگاه علوم پزشكی تهران) نیز برای شركت در این میزگرد دعوت شدند كه حضور نیافتند.

میهمانان در این میزگرد نظرات متفاوتی در ارتباط با ساماندهی پسماندهای بیمارستانی مطرح كردند. در حالی كه دكتر 'لطف الله ارمنده' رییس بیمارستان پارسیان معتقد بود كه بخش درمان دچار بلاتكلیفی در ارتباط با پسماندها است و اطلاع رسانی دقیقی در خصوص دستور العمل ها ، صورت نگرفته است ، دكتر 'فیلسوفی' كارشناس پسماند این بلاتكلیفی بیمارستان ها را با آموزش علمی و ایجاد نظم در خصوص ساماندهی پسماند قابل حل دانست.

دكتر ندافی نیز از اقدام های آموزشی وزارت بهداشت كه در خصوص ساماندهی پسماندهای بیمارستانی صورت گرفته دفاع كرد و از كمبود اعتبار در این زمینه خبر داد. و 'محمد علیزاده' مدیرگروه پسماند آب و خاك سازمان محیط زیست گفت : مساله یاد شده با آموزش و اعتبار كافی حل نمی شود، بلكه باید اعمال قانون شود و از ابزار بازدارنده بیشتری استفاده كرد.

در این بحث همچنین بر اهمیت بی خطر سازی پسماندهای ویژه بیمارستانی نه سوزاندان آنها تاكید شد . بر اساس قانون بی خطر كردن پسماندهای ویژه یا خطرناك بیمارستانی بر عهده تولید كننده (بیمارستان) است تا پس از آن، فرایند حمل و نقل آن به بیرون از بیمارستان صورت گیرد.

* بیمارستان ها و اهمیت بی خطر سازی پسماندها

دكتر ندافی در پاسخ به این سووال كه براساس بند ج ماده 2 ضوابط و روش های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشكی 'بی خطرسازی' عبارت است از اقداماتی كه ویژگی خطرناك بودن پسماند پزشكی را رفع كند. در زمان حاضر چند درصد بیمارستان ها به سامانه بی خطر سازی پسماندهای پزشكی مجهز هستند؟ می گوید:

هم اكنون 60 درصد بیمارستان ها به تجهیزات بی خطر ساز پسماند مطابق قانون و آیین نامه پسماند مجهز هستند و 40 درصد نیز فاقد این دستگاه ها هستند. همچنین در زمان حاضر 65 درصد بیمارستان هایی كه وابسته به دانشگاه های علوم پزشكی هستند به این سامانه مجهز هستند .

با توجه به تاكید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در ارتباط با بیمارستان های تهران ، طی چهار ماه گذشته، 80 درصد بیمارستان های تهران این سامانه را تهیه كردند و 15 درصد نیز در حال خرید سامانه و یا دارای قرارداد معتبر خرید هستند كه در این میان پنج درصد نیز هنوز هیچ اقدامی صورت نداده اند .

* سوال : این آماری كه اشاره كردید مربوط به كل بیمارستان های تهران است؟

** ندافی : بله . البته در این زمینه بیمارستان های وابسته به دولت و وزارت بهداشت كمی جلوتر از بقیه هستند و ما كمك های دولتی هم به آنها می دهیم . بیمارستان های تامین اجتماعی در این زمینه عقب تر هستند كه الان قراردادهای خود را ارایه كرده و در حال اقدام هستند . پنج درصد هم كه مطلقا كاری صورت نداده اند .

*سوال : با توجه به اهمیت تفكیك پسماندهای بیمارستانی به عبارت دیگر تفكیك پسماندهای عادی از ویژه پزشكی، چندی پیش مشاور شهرداری تهران در خبری اعلام كرده بود كه كمتر از 30 درصد زباله های بیمارستانی تفكیك می شود این در حالی است كه وزیر بهداشت اعلام كرده است كه 90 درصد زباله های بیمارستانی تفكیك می شوند . نظر شما در این ارتباط چیست؟

** ندافی : بر اساس آموزش ها و دستور العمل های داده شده به بیمارستان ها شاید حدود 90 درصد بیمارستان ها عملیات تفكیك را انجام می دهند. اما براساس نتایج بررسی هایی كه در سالجاری برای بیمارستان ها انجام دادیم ، بیمارستان هایی كه به طور كامل این تفكیك را انجام می دهند 50 درصد كل بیمارستان ها را شامل می شوند . 40 درصد باقی مانده با درجاتی تفكیك را انجام می دهند یعنی اگر بسته زباله عفونی را باز می كنید می بینید پسماند آشپزخانه هم در آن بسته دیده می شود كه این مساله نباید اتفاق بیافتد .

* 10 درصد بیمارستان هایی كه تفكیك انجام نمی دهند چه می شوند؟

** آن 10 درصد بیمارستانی كه هیچ تفكیكی انجام نمی دهند از نظر درجه اعتبار بخشی پایین هستند و درجه سه بشمار می آیند. این بیمارستان ها مشكلات ساختاری عدیده ای دارند تا به تفكیك پسماندهای خود رسیدگی كنند. وضعیت این بیمارستان ها وضعیت خانواده ای را می ماند كه نان شب ندارد و ما آن خانواده را مجبور می كنیم كه تا خانه را برای زلزله مقاوم سازی كند.

* وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی برای اینكه تفكیك به طور كامل برای هر بیمارستان عملی شود، چه اقدام هایی صورت داده است؟

** براساس برنامه آموزشی كه اداره سلامت محیط و كار وزارت بهداشت از نیمه دوم امسال تهیه كرده و به معاونت آموزشی این وزارتخانه ارایه داده است، دانشجویان رشته های پزشكی و پیراپزشكی تفكیك از مبدا و شناسایی پسماندها را از همان زمان دانشجویی فرابگیرند تا پس از پایان تحصیل و جذب شدن آنها در مراكز درمانی موضوع تفكیك پسماندها برای آنها نهادینه شود .

ما اگر بخواهیم این میزان 50 درصدی بیمارستانی كه به طور كامل تفكیك پسماندها را انجام می دهند به یكصد درصد برسانیم باید فرهنگ سازی انجام دهیم كه این موضوع، موضوع ساده ای نیست و زیر ساخت های آن باید از زمان دانشجویی كاركنان مراكز درمانی مهیا شود .

* علیزاده مدیر گروه پسماند آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست: با توجه به اینكه مشكل قانونی وجود ندارد و به تولید كنندگان پسماند نیز این موضوع تفهیم شده است خلاءهایی مشاهده می شود كه با آموزش حل نمی شود. ما تا اعمال قانون نكنیم به شكلی كه ابزارهای بازدارنده را به نحو مطلوب استفاده نكنیم قطعا این اتفاق نمی افتد.

*سوال: ممكن است مشكل كمبود نیرو در رابطه با اعمال قانون داشته باشیم؟

**علیزاده: در همین استان تهران ، بیمارستان های درجه یك هم فعالیت می كنند كه به رغم اینكه هیچ مشكل مالی در ارتباط با بی خطر سازی پسماندها ندارند اما متوجه می شویم كه نیروی كارآمدی در خصوص تعیین تكلیف این پسماندها در همین بیمارستان های درجه یك وجود ندارد . در این راستا یك مقدار در اجرای قانون شاید از ابزارهای بازدارنده در حد مطلوب استفاده نكرده ایم و توانمندی ها كه در قانون به آن اشاره شده است كاملا اجرا نمی شود. موضوع دیگر اینكه باید الزامات را افزایش دهیم . ما الان شاهد آن هستیم كه در بیمارستان ها ارزشیابی هایی از سوی وزارت بهداشت صورت می گیرد كه باید اثر گذاری این ارزشیابی ها بیشتر شود.

* سوال: به نظر می رسد كه یكی از بندهای ارزشیابی بیمارستان ها مساله پسماندها باشد.

* ندافی از وزارتخانه : بله

* علیزاده از محیط زیست : دكتر ندافی صحیح می فرمایند اما وزن اولویت به پسماندهای بیمارستانی باید در ارزشیابی ها از بیمارستان ها بیشتر باشد كه الان این اتفاق نمی افتد.

*ارمنده رییس بیمارستان پارسیان(از بخش خصوص): حداقل طی دو سال گذشته در جلسات ماهیانه بیمارستان های خصوصی یك مسوول نیامده است به ما بگوید كه در ارتباط با پسماندها باید چه اقدامی صورت دهیم و به عنوان مثال از كدام دستگاه برای بی خطرسازی آن استفاده كنیم . طی این دو سال گاهی نامه ای دریافت می شود و دستگاهی معرفی می شود .

*سوال: آقای دكتر منظورتان این است كه هیچ برنامه منسجمی این بیمارستان ها ندارند؟

*ارمنده: موضوع پسماند پزشكی تا این لحظه هم برای ما (بیمارستان های خصوصی ) تبیین نشده و یا ارگانی نبوده است كه پاسخگو باشد.

*علیزاده: قانون مدیریت پسماند با صراحت می گوید كه پسماند تولید شده باید توسط تولید كننده پسماند اداره شود و مسوولیت آن برعهده تولید كننده پسماند است. بنابراین مركز خدمات درمانی باید دارای برنامه عملیاتی در خصوص موضوع پسماند از قبیل تفكیك از مبدا ، آموزش و دپوی موقت باشد .

اظهارات دكتر ارمنده به عنوان رییس یك بیمارستان نشان دهنده وجود یك خلا است و اینكه بخش درمان ،آشنایی كامل به مسایل قانونی ندارد اگر داشت این اتفاق نمی افتاد كه در این جلسه یك واحد بیمارستانی انتظار این را داشته باشد كه سازمان محیط زیست یا وزارت بهداشت برای آن برنامه داشته باشد .

فكر می كنم یكی از خلا های بزرگی كه ما داریم این است كه اطلاع رسانی شود و این قوانین و مقررات را تمام افراد اعم از حقیقی و حقوقی و افراد ذیربط بدانند كه قانون كشور و مطالبات قانونی چه است و هر كس بتواند به تكالیف خودش عمل كند .

* سوال: دكتر ندافی صبحت آقای علیزاده این بود كه این بحث پسماند های بیمارستانی بحثی قانونمند و نظام مند است اما از سوی دیگردكتر ارمنده به عنوان رییس یكی از بیمارستان های كشور مبحثی متفاوت را عنوان می كند؟

** ندافی : از نظر قانون و مقررات هیچ نقطه كوری وجود ندارد. بحثی كه آقای دكتر ارمنده در مورد بلاتكلیفی پسماندهای بیمارستان های خصوصی عنوان كردند شاید نشان از نقصی باشد كه ممكن است اطلاع رسانی خوبی را انجام نداده باشیم. اما قوانین و آیین نامه ها و مقررات در ارتباط با پسماندهای پزشكی در روزنامه های كثیر الانتشار و روزنامه رسمی جمهوری اسلامی نه تنها منتشر شده بلكه وزارت بهداشت ، كتاب های سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه را نیز به چاپ رسانده است . ضمن اینكه برای بیمارستان ها دفترچه های راهنما را تهیه كرده كه به عنوان مثال بی خطر سازی پسماندهایش از چه نقطه ای شروع و به كجا ختم شود.

اگر بیمارستان بگوید این دفترچه را ندارد می تواند به وب سایت وزارت بهداشت و یا به اداره سلامت محیط و كار این وزارتخانه مراجعه كند . ضمن اینكه راهنما و شیوه نامه انتخاب و نحوه تهیه دستگاه های غیرسوز بی خطر ساز پسماند پزشكی در سال 89 ابلاغ شده است . همچنین برای تمام بیمارستان های خصوصی كارگاه پسماند را برگزار كردیم كه در این راستا 150 نفر هم تحت آموزش قرار گرفتند.

* سوال: دكتر ندافی چقدر برای حل موضوع پسماندهای بیمارستانی اعتبار لازم است؟

* ندافی: در سال 86 كه ضوابط پسماند پزشكی توسط دولت ابلاغ شد وزارت بهداشت این موضوع را به یك مشاور مورد تایید سازمان مدیریت واگذار كرد كه برآورد كند چقدر لازم است تا پسماندهای بیمارستان های دانشگاه های علوم پزشكی كشور بی خطر شوند . در گزارشی كه مورد تایید سازمان مدیریت هم قرار گرفت آمده است ، 70 میلیارد تومان ، البته به قیمت سال 86 ، برای ساماندهی پسماندهای بیمارستانهای وابسته به علوم پزشكی لازم است كه از آن سال تا كنون حداقل ، بهای دستگاه و تجهیزات، دو برابر شده است.

* سوال: آن مقدار اعتبار كه از سوی دولت محقق شد چقدر بود ؟

** ندافی : آن مقدار كه توسط دولت تحقق یافت 25 میلیارد تومان بود. البته وزارت بهداشت به بیمارستان های یاد شده اعلام كرد كه 50 درصد هزینه ساماندهی پسماندها را از محل درآمدهای بیمارستانی و 50 درصد نیز توسط وزارت بهداشت پرداخت شود .تا كنون نیز حدود 55 میلیارد تومان در بیمارستان های دولتی برای این كار هزینه شده است كه 25 میلیارد را دولت داده است . اما چون قیمت ها افزایش یافته است هنوز این موضوع به پوشش 100 درصد نرسیده است.

طی یك سال گذشته نیز آنچه كه بیمارستان های تهران حتی بیمارستان های علوم پزشكی انجام داده اند همه با هزینه های خودشان بوده است. در این خصوص ممكن است 25 میلیون تومان به كل بیمارستان های تهران كمك شده باشد كه رقم قابل توجهی نیست و بقیه را بیمارستان ها از محل درآمد ها اختصاصی خودشان بوده است. البته ناگفته نماند با توجه به مشكلات مالی زیادی كه بیمارستان های دولتی دارند، تحمیل هزینه هایی از این قبیل ، برای این بیمارستان ها كمر شكن و دشوار است و باید دولت حتما به این بیمارستان ها كمك كند.

* سوال: زمان حاضر، موسم بودجه بندی است. اختصاص بودجه در رابطه با پسماندهای بیمارستانی را چگونه ارزیابی می كنید؟

*ندافی : هر سال در موسم بودجه به شورای شهر و كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و سایر كمیسیون های مجلس مراجعه می كنیم و همه قول همكاری به ما می دهند. اما هر وقت قانون بودجه ابلاغ می شود ، هیچ ردیف خاصی برای آن در نظر گرفته نمی شود .

*ارمنده : دكتر ندافی به كمك های دولت به بیمارستان های دولتی در رابطه با مدیریت پسماند اشاره كردند این در حالی است كه هیچ كمكی به بیمارستان های خصوصی در این ارتباط نمی شود ، بیمارستان هایی كه برخی از آنها حتی نسبت به پرداخت حقوق كاركنان خود دچار مشكل هستند. به نظر من باید زمینه را برای این كار فراهم كنند. اگر اعتباری هم باشد فقط به بیمارستان های دولتی می دهند و به بیمارستان خصوصی یك ریال هم كمك نمی شود. این در حالی است كه بعد از حذف یارانه بیمارستان ها دچار مشكل شدند التبه من از بیمارستان های دولتی خبر ندارم .

در زمان حاضر برای بیمارستان ما (پارسیان) برای 20 روز 9 میلیون تومان هزینه آب و از ابتدای سال تا همین اوایل دیماه برای تهیه نان فقط 36 میلیون تومان هزینه تحمیل شده است . این در حالی است كه قبلا هزینه نان پنج میلیون تومان هم نمی شد. البته هزینه های دیگر هم هست به عنوان مثال وزارت بهداشت برای برگزاری یك كارگاه برای متخصصان و یا پرستاران ما چند میلیون تومان می گیرد و یا مثلا بیمه ها درصد بسیار جزیی به پرداختی های خود اضافه كرده اند به گونه ای كه هزینه تخت روز اتاق عمومی بالاتر از سه تخت در این بیمارستان 220 هزار تومان می شود كه ما آن را با 105 هزار تومان در اختیار بیماران قرار می دهیم .

*علیزاده (از محیط زیست): من نمی خواهم كسی را زیر سوال ببرم اما من با این شكل كار به هیچ وجه موافق نیستم . اینكه ما بیاییم كمك مالی دولت را مستقیم به واحد درمانی بدهیم كه حتما تجهیزات برای پسماند بخرند اما از سوی دیگر واحد درمانی هم نداند كه كدام تجهیزات را بخرد و اگر هم بتواند دستگاهی را خریداری كنند مشكل مراقبت از آن دستگاه نیز پیش می آید و حتی ممكن است ظرفیت دستگاه خریداری شده متناسب با میزان پسماندی كه آن واحد درمانی تولید می كند نداشته باشد . مستندات ما در محیط زیست نشان می دهد 40 درصد دستگاه های خریداری شده پسماند در این مراكز غیر فعال هستند كه این موضوع نتیجه گیری می شود كه همان منابع محدودی كه داریم را درست مدیریت نمی كنیم . در شرایط حال حاضر اگر 70 میلیارد تومان به 700 میلیارد تومان هم برسد باز هم موضوع پسماندهای بیمارستانی با تامین منابع حل نمی شود .

* دكتر ندافی به جز كمك های دولتی ، راهكار دیگری نیز به بیمارستان ها پیشنهاد شده است؟

** ندافی : دو روش دیگر نیز به بیمارستان ها پیشنهاد داده ایم یكی اینكه با شركت های خصوصی قرارداد ببندند و این شركت ها دستگاه را در بیمارستان مستقر كنند و پسماندها توسط دستگاه های یاد شده بی خطر شوند. بنابراین لازم نیست كه در بیمارستان سرمایه گذاری شود . روش دیگر هم ویژه بیمارستان هایی است كه مكانی برای مستقر شدن دستگاه ها ندارند بنابراین یك دستگاه سیار (موبایل) داخل بیمارستان مستقر می شود و پس از بی خطر سازی پسماند ، به بیمارستان دیگری می رودكه این روش در كشورهایی از جمله در تركیه كانادا و آمریكا مرسوم است .

* سوال : اما آقای دكتر برخی از بیمارستان ها حتی برای این كار پاركینگ ندارند !

* ندافی : البته همینطور است كه می گویید . ممكن است خودرو حامل دستگاه داخل بیمارستان نتواند برود كه این موضوع ممكن است ما را به حد مطلوبیت صد درصدی برای اجرای برنامه هایمان در خصوص بی خطر سازی پسماند نرساند.

* ارمنده : به بیمارستان ما نیز دستگاهی پیشنهاد شد كه حجم زیادی را در بیمارستان ما اشغال می كرد از طرفی هم شركتی كه پسماندها را بی خطر می كرد به ازای هر كیلو پسماند بین 600 تا 700 تومان كار بی خطر سازی را انجام می داد كه به صرف بیمارستان نبود و به همین علت تصمیم گرفتیم برای خرید دستگاه هزینه كنیم .

* آقای فیلسوفی به عنوان یك كارشناس پسماند ارزیابی شما چیست ؟

** این بحث كه قوانین مدیریت پسماند در كشور كامل است هیچ شكی وجود ندارد. همچنین آیین نامه ای را كه وزیر سابق بهداشت (كامران باقری لنكرانی) به مراكز خدمات بهداشتی و درمانی در رابطه با نحوه جمع آوری پسماند و عملكرد مرتبط ابلاغ كردن نیز یكی ازكاملترین مجموعه هایی است كه می شود استفاده كرد اما مشكل ما در فرهنگ سازی در تعیین تكلیف پسماندهای پزشكی است . همچنین آموزش برای تعیین تكلیف این پسماندها نیز باید به صورت علمی انجام شود.

یك موضوعی كه نمی توان نسبت به آن بی اهمیت بود این است كه سازمان محیط زیست هرواحد صنعتی را موظف می كند تا مشاوری برای پسماندهایش داشته باشد اما چرا این اجبار در بیمارستان ها مبنی بر حضور مشاور مربوطه وجود ندارد؟

بر اساس طرح تعیین تكلیف پسماندهای بیمارستانی كه دو سال پیش توسط سازمان محیط زیست به وزارت بهداشت ارایه شد ، پیشنهاد براین مبنا بود كه نوعی نظم باید ایجاد و تفكیك پسماند از مبدا انجام شود . به عنوان مثال اگر 100 واحد پسماند بیمارستانی داریم 80 تا 85 واحد این پسماندها عادی و بی خطر هستند و فقط حدود 15 درصد آنها خطرناك و شبه خطرناك هستند. تفكیك از مبدا به این ترتیب است كه اگر سرانه پسماند برای هر تخت بیمارستانی را سه كیلوگرم در نظر بگیریم جدود 400 گرم آن پسماند خطرناك می تواند باشد كه می توان این پسماند ها را در بسته های مشخصی و جدا از پسماندهای عادی قرارداد با این كار هزینه های بیمارستان در رابطه با پسماندها نیز پایین می آید.

جا دارد از زحمات شهرداری هم تشكر كرد كه كارگران شهرداری در رابطه با پسماندها خیلی زحمت می كشند و از جان خود مایه می گذارند بیمارستان به كارگرها یك ناهار می دهد و آنها نیز پسماندها را جمع آوری كرده و با خود می برند اما این كار ، كار اصولی به شمار نمی آید .

اگر می خواهید موضوع پسماند بیمارستانی به صورت كامل انجام شود به عنوان مثال باید اتاق دپوی و حمل و نقل این كار باید اصولی باشد مثل برخی از كشورها یك خودرو جلو و یك خودرو نیز در عقب خودروی حمل زباله بیمارستانی حركت كند تا مبادا خودرو یاد شده دچار مشكلی از جمله تصادف شود .

فیلسوفی كارشناس پسماند در ادامه میز گرد ایرنا می گوید: درزمان حاضر بیمارستانی در حال فعالیت است كه برای سامانه فاضلاب جایزه نیز دریافت كرده است اما هنگامی كه دقت می كنید می بنیید فاضلاب بیمارستان همچون یك اتاق است كه درآن حوضچه ای رو باز قرار داد و در آنجا نیز یك نفر با افزودن ماده ای در این حوضچه فعالیت می كند و یا انواع دستگاه های بی خطر ساز روسی و چینی در این بیمارستان ها به چشم می خورد كه استفاده بهینه از این دستگاه ها نمی شود و برخی از آنها تا متوجه می شوند كه ماموری برای سركشی به این دستگاه ها در راه بیمارستان است دستگاه را روشن می كنند كه وانمود به فعالیت كنند این در حالی است كه باز هم تمام زحمات به گردن كارگر شهرداری می افتد كه باید زباله های بیمارستانی را به بیرون از بیمارستان ببرد.

من صحبت های آقای علیزاده را تایید می كنم موضوع پسماندهای بیمارستانی فقط با پول حل نمی شود به عنوان مثال با ایجاد نظمی خاص در ساماندهی پسماند از جمله تفكیك ، می توان حتی برای بیمارستان در آمدزایی نیز كرد به عبارت دیگر اگر بیمارستان هر ماه 10 میلیون تومان بابت پسماندها هزینه می كند با اجرای طرح تفكیك پسماند ها هزینه های خود را به دو میلیون تومان برساند . كه طرح تعیین تكلیف پسماندهای بیمارستانی در سال 87 به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پز شكی ارایه شد .حتی می توان بر روی پسماندها فعالیت هایی نیز انجام داد و درآمد زایی كرد.

*سوال: چه فعالیتی می توان انجام داد ؟ به نظر شما می توان پسماند را بازیافت كرد؟

*فیلسوفی : ما همه اش می گوییم پسماند را بسوزانیم ، دفن كنیم یا از بین ببریم . ما باید روزی به فكر بازیافت برخی از پسماندها كه از بهترین مواد اولیه ساخته می شوند مثل كیسه های سرم نیز باشیم . در زمان حاضر برخی كشورهای اروپایی از پسماندهایی از جمله كیسه خون لفافه ساندویچ درست می كنند بنابراین این پسماندها برای آنها نیز قیمت دارد .

* علیزاده: اما براساس قانون مدیریت پسماند هر گونه بازیافت پسماندهای بیمارستانی ممنوع است .

* فیلسوفی: البته قانون این موضوع را ممنوع كرده است اما اگر به حالت بهینه برسیم می توان از این وضعیت ( بازیافت ) دفاع كرد . از نظر علمی كسی نمی تواند بگوید این كار باز یافت نمی شود آن كیسه سرم كه از مواد خیلی عالی ساخته شده ، قابل بازیافت است منتها به خاطر شرایط فعلی كه ترس از سوءاستفاده وجود دارد قانون نیز آن را منع كرده است . اینكه قانون این كار را ممنوع اعلام كرده است برای این است كه كار، از روی اصول انجام نمی شود . بنده به عنوان یك كارشناس و صنعتگر پسماند تا بحال چندین تن پسماند بیمارستانی را به صورت تصادفی و ناخودآگاه با محصولات پلاستیكی خریداری كردم كه پسماندهای بیمارستانی كشف شده را از بین برده ام اما خیلی ها این كار را انجام نمی دهند.

* سوال : به جز وزارت بهداشت ، مسوولیت تعیین تكلیف پسماند می تواند به عهده نهاد دیگری باشد ؟

*فیلسوفی : این كار، صد در صد فنی وصنعتی است و وزارت بهداشت باید فقط نظارت داشته باشد بنابراین باید بر عهده گروهی باشد كه صنعتگر باشند نه اینكه بدنه آن را پزشكان تشكیل دهند. آقای دكتر ندافی اظهار می دارند كه دوره های این كار را برای زیر مجموعه از جمله بیمارستان ها برگزار كرده اند این در حالی است كه از صنعتگران پسماند نظری خواسته نشد.

مشكل دیگری كه پسماندهای بیمارستانی تا الان تعیین تكلیف نشده اند در این است كه وزارت بهداشت هنگام برخورد با این موضوع ، اهم فی الاهم می كند و به عنوان مثال بحث موضوعی از جمله تجهیز خانه های بهداشت روستایی را به پسماندهای بیمارستانی ترجیح می دهد.اما باید یك مساله ای را در نظربگیریم كه پسماند بیمارستانی را نمی توان در سطح شهر رها كرد و مسوولیت آن را گردن شهرداری گذاشت این مهم است نمی دانم چرا كه هنوز ما نتوانسته ایم این اهمیت را جا بیاندازیم.

بیمارستان و عملكرد آن آنقدر مهم است كه اگر ماموران سازمان محیط زیست به خاطر برخی تخطی های بیمارستان بخواهند آن را پلمپ كنند نمی توانند . چون بیمارستان كه یك واحد تولیدی نیست كه به راحتی آن را تعطیل كرد بلكه عملكرد آن از آنجا كه با جان مردم سروكار دارد خیلی مهم است .بنابراین باید برای پسماندها چاره ای جدی اندیشید .

* علیزاده مدیر گروه پسماند آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست : با توجه به ضرورت ادامه بخش درمان، ما نمی توانیم این مراكز را مثل مراكز صنعتی تعطیل كنیم اما یك راه این است كه هر قدر فشار بیشتری روی وزارت بهداشت در رابطه با ساماندهی پسماندها ایجاد كنیم دست وزارت بهداشت برای مطالباتش از دولت در بحث بودجه بازتر می شود . مشروط به اینكه برنامه جامع و كاملا منطبق بر نیازهای كشور را داشته باشیم .

گزارمیز ** 1776 ** 9187 ** 1823**1542



:: برچسب‌ها: لندن ,
:: بازدید از این مطلب : 103
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : devojke

خبرنگار 'خبرهای یك' ایرنا گزارش داده كه یك مرد جوان 27 ساله با نام خانوادگی 'احمدی نژاد' داوطلب نمایندگی مجلس نهم شده است.

وی در روزهای اخیر پس از تایید صلاحیت به طور گسترده پیامك هایی با محتوای 'احمدی نژاد تایید شد' و 'احمدی نژاد آمد' به میدان رقابت انتخاباتی در حوزه انتخابیه خود پیوست.

این نامزد انتخابات امیدوار است به علت تشابه نام خانوادگی خود با رییس جمهوری، آرای زیادی را كسب كند.

شنیده شده است كه این داوطلب انتخاباتی وقتی با نتیجه عدم احراز صلاحیت مواجه شده بود به مسوولان اجرایی شهرستان گلایه كرده بود كه حداقل به احترام هم نامی با رییس جمهور مرا نیز تایید می كردید!

7106**506**604**535**2026



:: برچسب‌ها: سان , سان فرانسیسکو , کریسمس ,
:: بازدید از این مطلب : 87
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : devojke
ناوی پیلای

ناوی پیلای می‌گوید که نگه داشتن حساب کشته‌ها در سوریه تقریبا ناممکن شده است

ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، می گوید که سوریه به خاطر "بی‌عملی سازمان ملل متحد جسور شده است" و حمله به مخالفان را شدت بخشیده است.

به گفته خانم ناوی، این که کشورهای جهان نمی توانند به موضع واحدی در خصوص سوریه برسند به این کشور فرصت داده تا "نیرویی عظیم" را علیه مخالفان به کار گیرد.

فعالان سیاسی در سوریه می گویند که از زمان آغاز عملیات نیروهای امنیتی سوریه در مناطق تحت نفوذ مخالفان در شهر حمص، ۴۰۰ نفر در این محل کشته شده اند.

از آنجا که تنها منبع برای دانستن تعداد کشته ها در سوریه، گزارشهای مخالفان است، بی‌بی‌سی نمی‌تواند مستقلا تعداد کشته‌ها را تایید کند.

پیش از این اتحادیه عرب خواستار فرستادن صلح بانان این اتحادیه و سازمان ملل به سوریه شده بود. پیشنهادی که از سوی سوریه رد شده بود.

اتحادیه عرب همچنین پیش‌نویس یک قطعنامه را به شورای امنیت سازمان ملل برده بود که بنا به آن از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه خواسته شده بود تا قدرت را به معاون خود واگذار کند.

آن متن در شورای امنیت با وتوی روسیه و چین روبه‌رو شد.

حال خانم پیلای می گوید که تصویب نشدن آن قطعنامه موجب شده که خشونت دولت سوریه علیه مخالفان بیشتر شود.

او گفت: "من به خصوص از خشونت‌های رو به افزایش در حمص وحشت‌زده هستم."

خانم پیلای وضعیت حقوق بشر در حمص را "اسف‌بار" توصیف کرد.

او می گوید که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قصد داشت تعداد کشته‌های حوادث اخیر سوریه را نگه دارد اما در دو ماه گذشته این ماموریت "تقریبا ناممکن" شده است.

خانم پیلای گفت: "ما مطمئن هستیم که تعداد کشته‌ها و زخمی‌ها هر روز بیشتر می شود."

از سوی دیگر ماجرا، حکومت سوریه می گوید که تا به حال در "جنگ با تروریست‌ها و گروه‌های مسلح، ۲۰۰۰ نفر از نیروهای امنیتی کشور کشته شده اند."

بشار جعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل، همین گفته حکومت را تکرار می کند که رئیس جمهوری سوریه در جنگ با اشرار است.

آقای جعفری در خصوص سخنان ناوی پیلای گفت که این سخنان "منفی و بی‌اساس" هستند.

او گفت که "گروه‌های تروریستی ساختمان‌ها را مین‌گذاری می کنند" و اضافه کرد که این دیگر "تظاهرات صلح‌آمیز" نام ندارد و "خشونت است".

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا هم در اظهار نظری مخالف با آقای جعفری، گفته که سوریه حمله به مخالفان را افزایش داده است.

اتحادیه اروپا هم با اشاره به طرح اتحادیه عرب برای انتقال قدرت در سوریه، از آن حمایت کرد.

روسیه اما همچنان بر موضع خود باقی مانده و می گوید که پیش از فرستادن هر نیروی حافظ صلحی به سوریه باید بین طرفین آتش‌بس اعلام شود.

درباره این که مشکل بر سر راه اعلام آتش بس چیست، سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه می گوید، مشکل این است که از جانب مخالفان مسلح کسی جوابی برای آتش بس نیامده است.

چین هم که مانند روسیه، قطعنامه سازمان ملل را وتو کرده بود، می گوید که این ماجرا باید به صورت دیپلماتیک حل و فصل شود.

ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا هم در این خصوص اظهار نظر کرده که به نظرش، "با ورود سربازان غربی، در هر فرمی، حتی در قالب صلح‌بان، ماجرای سوریه حل نمی شود."



:: برچسب‌ها: تایوان , تایلند ,
:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : devojke

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، نمایش 'افسانه‌های نو' با نگاهی نو و با استفاده از شیوه‌های متنوع عروسكی و انیمیشن تولید شده و با تكیه بر نمایش آموزشی، اجرا می‌شود.

این نمایش كه با بازی و عروسك‌گردانی سعید ابك و مجتبی معاف همراه است؛ روایتگر داستان پسر 'لقمان'، كودكی كنجكاو است كه می‌خواهد مثل پدرش باشد. 'لقمان'، با بازی و نمایش به او می‌آموزد كه چگونه به خواسته خود برسد.

نمایش عروسكی 'افسانه‌های نو' روز پنجشنبه ساعت 17 و 30 دقیقه در مركز تولید تئاتر كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان ویژه هنرمندان به صحنه می‌رود.

** اجرای نمایش 'رویای باغ سحر آمیز' در فرهنگسرای نیاوران

نمایش 'رویای باغ سحرآمیز' نوشته مجید شكری و كارگردانی فاطمه عرب كرمانی همه روزه در ساعت 18 در سالن گوشه فرهنگسرای نیاوران به صحنه می‌رود.

بر اساس این گزارش از فرهنگسرای نیاوران، این نمایش داستان پسر بچه‌ای را روایت می‌كند كه وارد باغ سحرآمیز شده و با دو تا از میوه‌ها و غولچه‌ای كه در باغ زندگی می‌كند، طرح دوستی می‌ریزد و ...

رضا غفارنژاد مولائی، ابراهیم ناصری، سعید حاجی حیدری و مصطفی دارابی در این نمایش نقش آفرینی می‌كنند و آهنگسازی 'رویای باغ سحر آمیز' را رضا صوفی برعهده دارد.

نمایش 'رویای باغ سحر آمیز' همه روزه تا پنجم اسفند ماه ساعت 18 در سالن گوشه فرهنگسرای نیاوران اجرا می‌شود.

فراهنگ ** ا.خ ** 1071



:: برچسب‌ها: بچه ها , ساحل ,
:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : devojke

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه استار مالزی، نجیب تون رزاق گفت: مالزی همواره حامی فلسطین بوده است و به راه خود ادامه خواهد داد.

وی با اشاره به اظهارات اخیر رهبر اپوزیسیون مالزی در مورد حمایت از اسرائیل، گفت: مقامات فلسطینی از موضع مالزی در قبال مساله فلسطین آگاه بوده اند و این موضع همواره ثابت بوده است.

اظهارات نجیب تون رازق در مورد حمایت از فلسطین در اشاره به واكنش دولت فلسطین در قبال بیانات انور ابراهیم ایراد شده است.

اسماعیل هنیه نخست وزیر فلسطین پیامی را در واكنش به اظهارات انور ابراهیم به نشارالدین مت عیسی رییس شورای مدیریت بنیاد قدس مالزی در سفر وی به كویت ارائه كرده بود.

آساق**335



:: برچسب‌ها: خام ,
:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()